Időnként vannak olyan dolgok amiről legfeljebb csak álmodozhatunk életünk során, Pedig lenne egy pár hely, amit még jó lenne életünkben látni. Ezek a helyek, az én szubjektív listám.

1. Indiába mindig is szerettem volna eljutni. Lenyűgöz az ország kulturális sokszínűsége. Az országban megtalálható sok vallás és az emberek az élethez való hozzáállása. India egyik jelképe a Taj Mahal.Az épületet a XVII. században élt Sáh Dzsahán császár építette szeretett felesége Mumtaz Mahal halálakor. Mumtaz 14. gyermekének szülésébe halt bele 1630-ban, és a császár, India ötödik mogulja szerette volna, ha Agrában, az uralkodói udvar helyszínén egy fehér márvány síremléket építenek az emlékére. A történetírók szerint Mumtaz Mahal, 1612-ben tartott menyegzőjükön arra kérte férjét, hogy ha majd meghal, többet ne vegyen más asszonyt maga mellé, és olyan sírt építtessen emlékére, amely nevét örökre emlékezetessé teszi. Ez az örökké el nem múló örökké tartó szeretet és szerelem jelképe, és ez a romantikus történet nagyon megindító számomra.


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orultelme.blog.hu/api/trackback/id/tr452636592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása