Út a Marsra

 2011.01.25. 22:30

Úgy látszik az űrkutatás újra kezd feléledni. A Mars bolygóra küldenek idén szondát. Eddig valamilyen okból  az eddigi marsjáró szondák nem igazán müködtek túl sokáig, mivel nem tudták biztositani az eddigi zökkenőmentes landolást, de most úgy látszik, kitaláltak egy új módszert

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/mars-science-laboratory-curiosity-nasa-viz-diTfKnyg04Q5JobH

Mikor volt az első holdutazás, akkor egy kicsit elszabadult  a fantázia és akkor azt gondolták az évezred végén már telepek lesznek a holdon. De a pénz beleszólt minden elképzelésbe és gyakorlatilag, a technológia fejlődött, de jelenleg csak álom marad a bolygóközi űrutazás. A Sci-fi regényekben már beutazták az egész galaxist, de a való életben inkább a világ gondjai fontosabbak és a jövő más irányt vett. Talán egy szebb jövőben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orultelme.blog.hu/api/trackback/id/tr512613724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása